Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hármas nyomás alatt
  2007-02-25 08:18:32, vasárnap
 
   
  HÁRMAS NYOMÁS ALATT...
(Nyílt levél)

Mottó:
Királyok I. Könyve 3. rész, 24-25-26. vers
Azt hiszem, hogy mindenki ismeri Salamon király történetét a két asszonnyal? Amikor is meghal a gazdag kereskedő és a fiára hagyományozza vagyonát. Csakhogy a második asszonynak meghal a gyermeke. A két asszony nem tudott megegyezni, mert mindkettő az állította, hogy ő az élő gyermek édesanyja, vagyis őt illeti az örökség is. A bölcs király gondolkodott, majd azat mondta: ,,Monda a király: Hozzatok nékem kardot! És mikor odahozzák a kardot a király elé," ,,Monda a király: Vágjátok két részre az eleven gyermeket, és adjátok az egyik részt egyiknek, a másikat pedig a másiknak." ,,Ekkor monda az az asszony, akié vala az élő gyermek, a királynak, mert megindult szíve gyermekén: Kérlek, uram, adjátok néki az élő gyermeket, és ne öljétek meg őt. A másik pedig azt mondja vala: Se enyim, se tied ne legyen; vágjátok ketté."


http://video.hirado.hu/videok/szolas_szabadsaga/20060924/szolas_felelosseg_060924 .wmv

Ezen a linken található nyilatkozatoknak akkor lesz létjogosultságuk, ha megtörténik a valódi és teljes-körű rendszerváltozás Magyarországon.
Az 1990-ben, az első "szabadon választott" párt vezetője szerint, az elmúlt 16 évben "kiépültek a demokrácia intézményei".
Igaza lenne, csakhogy ezekben az intézményekben régi-új kompetensék gyakorolják a szocializmusban megszokott, demokráciának hazudott - valójában kontraszelektív - bürokráciát!
Ezzel a fajta hatalom-gyakorlással kettős uralom alakult ki Magyarországon.

Ezt a kettős nyomást már nem sokáig bírja a magyarság elviselni.

Mi célt szolgál az egyik ill. a másik nyomásgyakorlás.
Mindkét irányultságú hatalomnak addig van "létjogosultsága", legitimitása, míg vannak, akik rájuk szavaznak. Ezért követnek el mindent a parlamenti pártok, hogy meggyőzzék választópolgáraikat arról, hogy egyedül ők érdemlegesek erre.
Csakhogy, egyik sem tud mást nyújtani, csak, mi lényege.

1.) A baloldalnak nevezett, de már réges-régen nem az, hanem a volt bolsevik, új burzsuj hatalom a régi módszereivel másodszor is teljes gazdasági csődbe vitte az országot. (Lásd: az MSZMP KB 1989-es jegyzőkönyveinek szövegeit!)
http://furaila.blog.xfree.hu
2006-10-23, 04:12:21, 4. oldal

2.) A jobboldalnak mondott, de néppárti szövetséggé bővült politikai oldalon is vannak öncélú politikusok, de a fő irányvonal a polgári középosztályon nyugvó "jóléti" polgári demokrácia megvalósítása, ami abban a bizonyos, csontig lejáratott Horthy -korszakban már egyszer megvalósult.
Ezért aztán nagyon nehéz modellizálni az akkor kiépült oktatási, egészségügyi, kulturális intézményrendszerét! Nem azt mondom, hogy át kell venni az összes negatívumával, kritika nélkül mindent, hanem meg kell nézni mi az, ami "eurokonform" módon működhet a mai viszonyok között is?

3.) A harmadik probléma az, amit külső nyomásnak nevezünk és az első hatalmi elitet segíti a nyomásgyakorlásban. Mert úgy tűnik, hogy sem Kelet Európának, sem a nyugatinak egyáltalán nem érdeke egy, a saját lábán is megállni tudó, vagyis, gazdaságilag és politikailag önálló magyar nemzetállam létrejötte! Ezért aztán, mi: akik ezt szeretnénk, szemben találjuk magunkat a külső érdekcsoportokat kiszolgáló politikusokkal és az őket támogató média-birodalommal, valamint az általuk, együttes erővel megdolgozott szavazókkal, szimpatizánsaikkal.
A modern, lélektani hadviselés módszerével - ennek a külső érdekcsoportnak/oknak nagyon kényelmes megoldás lenne, ha sikerülne bennünket olymértékben egymás ellen hangolni, uszítani, hogy szépen, de biztosan kinyírjuk egymást.
Az effajta népirtó technikák ellen nem lehet semmilyen nemzetközi bírósághoz fordulni...még fegyverre is csak minimálisra van szükség...a gumilövedék is megteszi?!

"Hol az igazság mostanában?" olvastam egyhelyütt, amire rögtön az ugrik be, hogy a "jó meleg szobában".

De, hol lesz itt az elkövetkezendő hónapokban, években jó meleg szobájuk azoknak a kispénzű szoc. szavazóknak, akiket még ideig-óráig meg lehet győzni arról, hogy mi vagyunk az ellenségeik, meg a "fidesz", meg "azorbán"????????

Nem tudom, hogy él-e még a családokban olyan idős ember, aki emlékezhetne arra a közigazgatási "reformra", amit Apró Antal épített ki 1951-től, bolsevik mintára. Nahát, ezt vette elő a veje-miniszterelnök és egy- az egyben ezt kényszeríti rá az országra. Csakhogy, az is megbukott 1956-ban...
Ennek sem jósolok sok sikert. Mert pont azok lesznek ennek a "reformnak" hazudott átalakításnak a legnagyobb vesztesei, akik szavazatát most még meg tudják szerezni.

Akkor, ha ők hamarosan kihalnak, mit fognak gyurcsányék csinálni?

Azt hiszem, hogy boldogan élnek, majd a külföldi érdekcsoportokkal teljes összhangban, mint modern ,,gyarmattartók".

Csakhogy, nekem ez egyáltalán nem tetszik, mert én szabadságpárti ember vagyok!!!! Mert 60 évesen is teljes szívemből hiszem és vallom, amit már 1956-ban, tíz évesen megfogadtam:

Petőfi Sándor: Első esküm
(részlet)
'...A kényszerítés égett lelkemen,
Mint a görögtűz, olthatatlanúl,
Itt tettem első esküvésemet,
Nagy és szent esküt mondék börtönömben,
Hogy életemnek egy főcélja lesz,
S ez: a zsarnokság ellen küzdeni.
S ez eskü most is olyan szent előttem,
Amilyen volt az első pillanatban,..."

(Bóna Mária Ilona)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendszerváltozás, jegyzőkönyveinek, létjogosultságuk, nyilatkozatoknak, érdekcsoportokat, nyomásgyakorlás, kontraszelektív, létjogosultsága, érdekcsoportnak, szocializmusban, elkövetkezendő, intézményekben, középosztályon, miniszterelnök, magyarországon, szabadságpárti, politikusokkal, demokráciának, átalakításnak, hagyományozza, negatívumával, közigazgatási, megvalósítása, olthatatlanúl, gyarmattartók, érdemlegesek, irányultságú, gyakorlással, legitimitása, módszereivel, birodalommal, emlékezhetne, modellizálni, egészségügyi, olymértékben, jobboldalnak, gazdag kereskedő, fiára hagyományozza, második asszonynak, bölcs király, eleven gyermeket, egyik részt, másikat pedig, másik pedig, linken található, demokrácia intézményei, intézményekben régi-új, szocializmusban megszokott, kettős nyomást, magyarság elviselni, másik nyomásgyakorlás, parlamenti pártok, HÁRMAS NYOMÁS ALATT, Királyok, MSZMP KB, Kelet Európának, Apró Antal, Petőfi Sándor, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egyszerűen  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  próbáljuk ki az őszinteséget  Ázzal aki csak szép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Egyszerűen  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A boldogság ült a világvégén  Egyszerűen  Zilahy Lajos gondolata  Emlék  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  A Föld napja  Rögtön puha Mézes Krémes  Alakot vált...  Minden szülő a lényével nevel.  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Beney Zsuzsa  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Jó éjt  Irgalom és ítélet  Miért nem menti meg Jézus...  802 esztendeje, 1222. április ...  Föld napja április 22  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Viharban csak az a fa marad ál...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Életművészet  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  A boldogság ült a világvégén  Jó éjszakát  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  A fák lelke  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Semmit ne higgy el  Nehezen engedem  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gazdag kereskedő, fiára hagyományozza, második asszonynak, bölcs király, eleven gyermeket, egyik részt, másikat pedig, másik pedig, linken található, demokrácia intézményei, intézményekben régi-új, szocializmusban megszokott, kettős nyomást, magyarság elviselni, másik nyomásgyakorlás, parlamenti pártok, baloldalnak nevezett, volt bolsevik, régi módszereivel, jobboldalnak mondott, polgári középosztályon, akkor kiépült, összes negatívumával, harmadik probléma, első hatalmi, nyugatinak egyáltalán, saját lábán, külső érdekcsoportokat, őket támogató, külső érdekcsoportnak, effajta népirtó, igazság mostanában, elkövetkezendő hónapokban, kispénzű szoc, családokban olyan, legnagyobb vesztesei, külföldi érdekcsoportokkal, kényszerítés égett, főcélja lesz, zsarnokság ellen, első pillanatban, rendszerváltozás, jegyzőkönyveinek, létjogosultságuk, nyilatkozatoknak, érdekcsoportokat, nyomásgyakorlás, kontraszelektív, létjogosultsága, érdekcsoportnak, szocializmusban, elkövetkezendő, intézményekben, középosztályon, miniszterelnök, magyarországon, szabadságpárti, politikusokkal, demokráciának, átalakításnak, hagyományozza, negatívumával, közigazgatási, megvalósítása, olthatatlanúl, gyarmattartók, érdemlegesek, irányultságú, gyakorlással, legitimitása, módszereivel, birodalommal, emlékezhetne, modellizálni, egészségügyi, olymértékben, jobboldalnak, megdolgozott, kényszerítés, gazdaságilag, gondolkodott, politikailag, intézményei, gyurcsányék, megfogadtam, megtörténik, összhangban, családokban, eurokonform, gumilövedék, minimálisra, nemzetállam, módszerével, szavazókkal, megvalósult, politikusok, bürokráciát, gyakorolják, baloldalnak, ellenségeik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1767
  • e Hét: 7275
  • e Hónap: 15879
  • e Év: 51820
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.